Curryfiskgryta

Häromdagen lagade jag en curryfiskgryta utifrån ett recept från hälsokokboken. Här kommer min version på receptet.

 
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
4 potatisar
smör
1 msk curry
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vatten
400 ml kokosmjölk
salt och svartpeppar
1 dl gröna linser
2 morötter
400 g torsk
1, 5 näve färska sockerärtor
 
Såhär gör man:
Skala och hacka både löken och vitlöken fint. Skär äpplet i tärningar. Skala potatisen och skär i små bitar.
Lägg i smöret i en varm panna och bryn all lök. Tillsätt äpple, potatis och curry och bryn i någon miljön.
Smula sedan ner buljongen och häll på vaten och kokosmjölk. Nu ska det kokas i 7 min. Smaka sedan av med salt och peppar och tillsätt linserna för att sedan koka i 5 minuter.
Medan det kokar ska man skala och skiva moröterna och skär fisken i små bitar. När allt har kokat ska man lägga i morötter, fisken och sockerärtorna i grytan och koka i 2-3 min.
 
Värm även ugnen på 200 grader (medan du lagar maten) och lägg sedan i naanbröden i 5-8 min (eller vad det står på förpackningen) och servera till.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0