Fiskgryta
Receptet inspireras av hälsokokboken, men ändras en del så här kommer min variant. Receptet räcker för tre portioner
Ingredienser
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 soltorkade tomater i balsamvinäger
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2 msk ajvar relish
2 msk chilisås
cirka 2 dl vispgrädde
400 g hoki
2 kvisttomater
Så här gör man:
Skala och hacka all lök fint. Häll olivoljan i pannan och låt den bli varm. Bryn all lök i någon minut. Finhacka de soltorkade tomaterna och lägg även dem i grytan.
Häll i 1 msk av balsamvinägern som tomaterna har legat i. Smula i buljongen och häll på vatten. Låt det koka upp och sjud tillsammans i tjugo minuter.
Tillsätt ajvar relish, chilisås och vispgrädden.
Skär fisken i mindre bitar och tomaterna ska hackas grovt. Häll ner det i grytan och låt koka i ca 3 minuter. Servera med ris i djupa skålar.

Ingredienser
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 soltorkade tomater i balsamvinäger
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2 msk ajvar relish
2 msk chilisås
cirka 2 dl vispgrädde
400 g hoki
2 kvisttomater
Så här gör man:
Skala och hacka all lök fint. Häll olivoljan i pannan och låt den bli varm. Bryn all lök i någon minut. Finhacka de soltorkade tomaterna och lägg även dem i grytan.
Häll i 1 msk av balsamvinägern som tomaterna har legat i. Smula i buljongen och häll på vatten. Låt det koka upp och sjud tillsammans i tjugo minuter.
Tillsätt ajvar relish, chilisås och vispgrädden.
Skär fisken i mindre bitar och tomaterna ska hackas grovt. Häll ner det i grytan och låt koka i ca 3 minuter. Servera med ris i djupa skålar.

Kommentarer
Trackback