Spenatsoppa
Jag har nyligen köpt "Hälsokokboken" från Ica bokförlag, vilket är en fantastisk kokbok enligt mig.
I veckan gjorde jag en jättegod spenatsoppa från den boken och tänkte dela med mig här:
Ingredienser
1 dl grädde
1 liter hönsbuljong
325g fryst spenat
lite riven muskot
salt
vitpeppar
1 ägg per person
Så här gjorde jag:
Jag kokade upp en liter vatten och när det har börjat koka la jag i två tärningar hönsbuljong och när det såg utblandat i hällde jag i grädden och lät det koka. Sedan la jag i spenaten.
När det har kokat lite rivde jag lite muskot rätt över och la i salt och peppar. Lät soppan koka i tio min samtidigt som jag kokade ägg i en separat kastrull. Jag delade äggen i halvor och serverade dem på ett fat brevid som vi la i soppan när vi åt!

Kommentarer
Trackback