Havreflarn

Bakat havreflarn från "7 sorters kakor"
Här är receptet på dessa goda kakor!


Ugnstemp: 200 grader
Ingredienser:
75g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver

Gör så här:
Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet.
Klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Låt flarnen svalna något.
Lossa dem från plåtarna och böj dem ev. över en knäpp.


Marsipankycklingar


Jag tog receptet från arla.se

Ingredienser
200g sötmandel
3 bittermandlar
2½ dl florsocker
1 äggvita
1 tsk gul karamellfärg
flagad mandel
100 g mörk choklad

Såhär gör man:

Skålla och skala mandel och bittermandel. Mal dem i en mandelkvarn. Blanda mandeln tillsammans med florsocker och tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa. Arla rekommenderar att man ska tillsätta mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt.

Färga marsipanen gul med karamellfärgen. Gör kycklingar genom att rulla en stor kula till kropp och en liten kula till huvud. Sätt den lilla kulan på den stora. Tryck fast mandelflarnen på huvudet som näbb.

Smält choklad i mikro. Doppa underdelen av kycklingarnas kroppar i chokladen och jag gjorde även mössor till vissa och flugor till några. Ställ dem på ett smörpapper och låt stelna. Doppa en tandpetare i choklad och måla ögon på kycklingarna.



Rocky road


Jag tog receptet från ica.se

Ingredienser:
300g mörk choklad
10 dumle
20 polly original
1 dl minimarsmallows (Jag klippte tre stora marsmallows)
1 1/2 dl salta jordnötter
1/2 dl pistagenötter

Såhär gjorde jag:
Bryt chokladen i bitar och smälte på vattenbad.
När chokladen har smällt så lägg ner dumlen och polly och rör tills chokladen på dem har smällt och det känns som att godiset börjar smälta. Då ska man blanda ner marsmallows och nötterna.
Lägg bakplåtspapper i en form och ICA rekommenderar en form som är ca 15x20 cm och bred ut smeten i denna för att sedan låta den stelna i kylen. Skär i bitar när de är stelnade


Minttryffel

Nu är påsken här och självklart håller jag på att göra påskgodis!
Stod hela dagen igår och gjorde påskgodis.

Jag gjorde minttryffel som jag hittade på icas hemsida.

Ingredienser
1 1/2 dl vispgrädde
50g smör
300g mörk choklad
150g after eight

Såhär gjorde jag:
Jag värmde grädden i en kastrull och när den kokat upp tog jag ur kastrullen från spisen och la ner smöret och lät det smälta.
Jag bröt chokladen och la i den tillsammans med after eighten och blandade tills den smällte.
Jag la i ett bakplåtspapper i en form, ICA rekomenderade en som är ca 15x20 cm, jag hade en något större. Jag la i tryffelformen och lät den stelna i kylen innan jag skär den i bitar, har både jättestora och jättesmå bitar.

RSS 2.0