Marsipankycklingar


Jag tog receptet från arla.se

Ingredienser
200g sötmandel
3 bittermandlar
2½ dl florsocker
1 äggvita
1 tsk gul karamellfärg
flagad mandel
100 g mörk choklad

Såhär gör man:

Skålla och skala mandel och bittermandel. Mal dem i en mandelkvarn. Blanda mandeln tillsammans med florsocker och tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa. Arla rekommenderar att man ska tillsätta mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt.

Färga marsipanen gul med karamellfärgen. Gör kycklingar genom att rulla en stor kula till kropp och en liten kula till huvud. Sätt den lilla kulan på den stora. Tryck fast mandelflarnen på huvudet som näbb.

Smält choklad i mikro. Doppa underdelen av kycklingarnas kroppar i chokladen och jag gjorde även mössor till vissa och flugor till några. Ställ dem på ett smörpapper och låt stelna. Doppa en tandpetare i choklad och måla ögon på kycklingarna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0