Lakritstryffelägg

Detta recept tog jag från Mitt kök 03/13 och har ändrat lite som vanligt.


Ingredienser för cirka 20 ägg
200 g mörk choklad
2 ägg
4msk ljus sirap
2 msk solrosolja
3 tsk lakritspulver
10 tomma och tvättade äggskalshalvor (Jag har sparat från de andra baken jag gjorde)

Såhär gör man:
Smält chokladen i vattenbad. Dela äggvitorna och äggulorna från varandra. Vispa äggvitorna styvt. Blanda chokladen, äggulan, sirapen och oljan.
Smaka av med lakritspulver.
Skeda upp smeten i äggskalen och placera dem i äggkoppar eller i en hållare som jag har gjort!
Ställ dem svalt i några timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0