Kladdkaka

När jag fyllde år bjöd jag på denna fantastiskt goda och mättande kladdkaka.
Receptet har jag tagit från Allt om mat bakspecial 12 februari 2013.

Ingredienser:
125g mörk choklad
100g vit choklad
50g pekannötter
125g smör
5 dl ljust muskovadosocker
1 krm salt
1 msk snabbkaffepulver
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
 
Topping
150g mörk choklad
2 dl ljust muskovadosocker
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
 
Såhär gör man:
Sätt på ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen och nötterna. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull och låt det svalna. Rör sedan när socker, salt och kaffe som är utrört i vattnet. Tillsätt ett ägg i taget och blanda så det blir en jämn smet.
Sikta ner mjölet och kakaon och rör tills smeten blir jämn igen. Blanda i den vita chokladen och nötterna och häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbarkant.
Grädda kakan i nedren delen i cirka 30 min. Kakan ska vara kladdig i mitten och låt den kallna i formen.
Hacka chokladen. Blanda socker, grädde, mjölk och sirap i en kastrull och koka upp. Låt den småuttra i ca 15 min - då ska såsen vara kolabrun och ha tjocknat.
Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Låt den kallna och häll sedan över på kakan. Ställ kakan i kylen tills den ska serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0