rimbobullar
Tidigare i sommar var jag hos min mormor och morfar och jag bakade mormors favorit bullar.
Receptet kommer från 7 sorters kakor. Lite ändring, men inte mycket men det är min omskrivning!
Ingredienser:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g margarin
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
Så här gör man:
Receptet kommer från 7 sorters kakor. Lite ändring, men inte mycket men det är min omskrivning!
Ingredienser:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g margarin
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker

Jag använde mig av en assistent. Rör ut jästen i en dl av mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg.
Kavla ut till en fyrkan och skär dem i små fyrkanter.
Blanda ihop fyllningens ingredienser och bre på fyrkanterna med en smörkniv.
Ta i hörnen och för dem i mitten, en och en. Jäs bullarna i cirka 2 timmar.
Sätt på ugnen på 250 grader.
Pensla på bullarna med ägg.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5-8 min.
Min mormor brukar alltid sockra dem precis innan servering"
Kommentarer
Trackback