spindlar

Halloween är på intågande och jag har till det bakat fina och läskiga spindlar.
Dessa spindlar har jag tagit från hembakat 6/2012
Som vanligt har jag följt receptet för det mesta med lite små ändringar och tips från mig!
 
Ingredienser
8 dl havregryn
2 dl strösocker
1 dl kokos
0,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
200 g rumsvarmt smör
2 msk kaffe
0,5 dl mjölk
 
Garnering
200g mörk choklad
Strössel
4 lakritssnurror
vita chokladdroppar
 
Såhär gör man:
Blanda havregryn, socker, kokos, vaniljsocker och kakao. Finfördela smöret bland ingredienserna och tillsätt sedan kaffe och mjölk. Blanda smeten i matberedaren tills smeten bli kladdig.
Ställ in skålen i kylen cirka 30 min. Ta ur dem och rulla till bollar och ställ in bollarna i frysen i ca 30 min.
Smält chokladen i micron och ta fram en tandpetare. Doppa spetsen i chokladen och gör små prickar på chokladdropparna så det ser ut som ögon. Dela snurrorna så det blir spindelben.
Doppa bollarna i chokladen och placera dem på ett fat, jag brukar sätta aluminiumfolie på fatet så fastnar de inte lika lätt. Sätt fast sex remmar så det blir ben och två ögon. Strö över lite strössel med hjälp av en sked så det ser ut som lite hår!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0