Havrebullar med gräslök

 
Dessa bullar har jag använt som frukostbröd och de kommer från Hembakat 5/2012
 
Ingredienser
3 dl havregryn
3 dl mjölk
1,5 msk solrosolja
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 tsk strösocker
1 dl finklippt gräslök
Mjölk till pensling.
 
Såhär gör man:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg havregrynen, mjölken och olja i en skål och låt det svälla i 5 min.
Blanda mjölet, bakpulver, salt, socker och gräslök och vänd ner det i den andra skålen och arbeta ihop en deg.
Dela degen och rulla till bullar som du sedan lägger på en plåt. Pensla bröden med mjölk och grädda dem i nedre delen av ugnen i 12-15 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0