Cake pops
Jag bakade även cake pops i söndags.
Receptet tog jag från Hemlagat nr 5/2012
Jag gjorde efter receptetet men hade andra kakor såhär gjorde jag:
Cakepops
Det räckte för 16 stycken
Ingredienser
1 pkt ballerinakakor marängswiss
50 g philadelphiaost
200 g vit choklad
200 g mörk choklad
strössel
klubbpinnar
Så här gjorde jag:
Krossa kakorna i matberedaren så det bara blir smulor.
Blanda sedan i philadelphiaosten så det blir en mjuk smet med fast konsistens.
Rulla degen så det blir bollar, ungefär lika stor som en femkrona så de inte blir för tunga för pinnarna.
Lägg bollarna i frysen i 30 min.
När du tar ut dem så kan du smälta den vita chokladen i micron. Doppa pinnen i liten choklad och placera den i bollen. Måla på vit choklad på bollarna och strössla på strösslet. Jag la sedan på bollarna på ett fat med aluminiumfolie. Hembakat ansåg att 200g vit choklad skulle räcka till 20 cake pops, men det räckte inte till till 16, och då gjorde jag både små och så stora som en femkrona, jag har endast mörk choklad hemma så provade det istället på de resterande cake popsen.

Kommentarer
Trackback