Frallor

Bakade i måndags mina favoritfrallor.
Vi brukar alltid stoppa in en eller två påsar i frysen och ha en påse framme, och de håller sig väldigt bra!
Receptet har jag tidigare lagt ut på bloggen men för att underlätta för er igen så lägger jag ut samma recept här en gång till:
 
Jag har hittat receptet på min goda sida
Såhär brukar jag göra dem:
 
Ingredienser
 
‎75 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk socker
10 dl vetemjöl

Såhär gör jag:
Sätt på ugnen på 250 grader.
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och häll sedan i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i ca 5 minuter.
Dela degen i bitar och rulla till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i 15 minuter.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 7 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0