Chokladcookies
Bakade "Veronikas chokladcookies" från hembakat nr 1 2012
Men jag ändrade lite på receptet så här blev receptet:

250g rumsvarmt smör
180g rårörssocker
180g strösocker
2 ägg
4 droppar vaniljarom
125g nutella
125g hasselnötsmassa
200g vetemjöl
1 tsk bakpulver
60g kakao
2 nypor salt
200g havregryn (men nästa gång ska jag minska på det)
200g mjölkchoklad
160g nötter (jag hade valnötter, pistachnötter, hasselnötter, mandel)
Gör så här:
1. Vispa smör och båda sockerarterna till en krämig smet.
2. Vispa i ett ägg i taget
3. Vispa i vaniljaromen, chokladkräm och hasselnötsmassa till en jämn smet.
4. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och salt och blanda
5. Rör i havregrynen. Hacka choklad och nötter och blanda i.
6. Placera stora klickar av kaksmeten på en bakpappersklädd plåt.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 min.
Men jag ändrade lite på receptet så här blev receptet:

250g rumsvarmt smör
180g rårörssocker
180g strösocker
2 ägg
4 droppar vaniljarom
125g nutella
125g hasselnötsmassa
200g vetemjöl
1 tsk bakpulver
60g kakao
2 nypor salt
200g havregryn (men nästa gång ska jag minska på det)
200g mjölkchoklad
160g nötter (jag hade valnötter, pistachnötter, hasselnötter, mandel)
Gör så här:
1. Vispa smör och båda sockerarterna till en krämig smet.
2. Vispa i ett ägg i taget
3. Vispa i vaniljaromen, chokladkräm och hasselnötsmassa till en jämn smet.
4. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och salt och blanda
5. Rör i havregrynen. Hacka choklad och nötter och blanda i.
6. Placera stora klickar av kaksmeten på en bakpappersklädd plåt.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 min.
Kommentarer
Trackback