Morotskaka
Sambon skulle ta med sig kaka till fiket.
Jag bestämde mig för att baka en morotskaka, letade upp receptet på arlas hemsida.
Här är receptet jag använde mig av:
ingredienser
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 morötter
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör
250 g Kesella kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl socker
2 morötter
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör
250 g Kesella kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Så här gjorde jag:
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen.
Skala och riv morötterna fint. Rör smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget. Rör ner morötterna i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en egen skål. Rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, jag använde en med hål i miten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Ställ sedan in den i kylen.

Jag har inget rivjärn så man får använda sig av det man hittar, jag skalade med liten parmesanosthyvel och rev morötterna med ett minijärn.

Såhär god såg såg morotskakan ut, hade jag serverat den själv hade jag garnerat med rivna morötter men var rätt att de skulle bli mörka innan han serverade dem och han orkade inte riva en morot på jobbet ;)
Kommentarer
Trackback