kyckling och baconpaj

I midsomras bakade jag kycklingpaj till midsommarfesten. Här kommer äntligen receptet. Receptet är taget från Mitt kök 9/13

Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella

3 kycklingfiléer
2 pkt bacon
ca 200g färska champinjoner
1 msk smör
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk soja
2 ägg
0,5 msk sambal oelek
1,5 dl riven ost
salt och svartpeppar

 
Såhär gör man:
Blanda samman vetmejölet, smöret och kesellan och tryck ut det i pajformen. Ställ det i kylen i ca 1 timme. Sätt då på ugnen på 200 grader och när du tar ut pajen förgräddar du det i ugnen i ca 10-15 min. Låt det svalna.
Skär kycklingen i grova bitar och förstek dem. Lägg dem sedan i pajskalet.
Skiva champinjoner och fräs dem i smöret tillsammans med baconet. Lägg även detta i pajskalet.
Blanda grädde, creme fraiche, soja, ägga och sambal oyek. Häll blandningen över pajskalet. Strö över osten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0