Kycklingbullar med halloumisallad
Detta recept har jag tagit från boken 6 kilo på 6 veckor
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
0,5 dl färsk basilika
4 soltorkade tomatare
500g kycklingfärs
0,5 dl grädde
0,5 dl parmesan
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 pkt halloumi
2 tsk olivolja
4 körsbärstomater
50g blandad sallad
2 msk pumpakärnor

Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
0,5 dl färsk basilika
4 soltorkade tomatare
500g kycklingfärs
0,5 dl grädde
0,5 dl parmesan
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 pkt halloumi
2 tsk olivolja
4 körsbärstomater
50g blandad sallad
2 msk pumpakärnor

Såhär gör man:
Hacka vitlöken, basilikan och soltorkade tomaterna. Blanda detta tillsammans med kycklingfärsen, grädde och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till bollar och hetta upp en stekpanna med smöret. Stek kycklingbullarna på medelsvärme tills bullarna har fått färg och är genomstekta.
Hacka vitlöken, basilikan och soltorkade tomaterna. Blanda detta tillsammans med kycklingfärsen, grädde och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till bollar och hetta upp en stekpanna med smöret. Stek kycklingbullarna på medelsvärme tills bullarna har fått färg och är genomstekta.
Skär halloumin i skivor och stekt det i en upphettad stekpanna med olivolja. Skär tomaterna i halvor. Lägg salladen på tallrikar och bred tomaterna över. Lägg på halloumin, kycklingbullarna och strö över pumpakärnor.
Kommentarer
Trackback