Kreativ utmaning
Kommer ni ihåg den kreativa utmaningen? I oktober i år skickade jag min sista kreativa utmaning! Denna gång valde jag att baka energibars, var orolig inför posten men provade! Receptet tog jag från "6 kilo på 6 veckor"


Ingredienser:
3 ägg
3 ägg
450g osötad granola
3/4 dl tranbär
1/2 dl pinjenötter
3/4 dl pumpakärnor
3/4 dl solrosfrön
Såhär gör man:
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa äggen och blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. fördela blandningen på en bakplåtsklädd plåt. Stoppa i ugnen i cirka 15 min. Låt svalna och skär sedan i bitar.

I paketet skickade jag även ett kort där jag berätta att det var den kreativa utmaningen, receptet och jag la barsen i en cellofanpåse med fint blått snöre runt!
Julkort
Julkortsverkstaden är igång! Med lussefika!

Cookiemonster
Till halloweenbaket gjorde jag små cookiemonster. De fångade blickfånget och var defintivt den alla var tvugna o smaka. Receptet hittade jag här.
Ingredienser:
Ingredienser:
4,5dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
150 gram smör
1,5 dl mjölk
2 ägg

Glasyr
100g philadelphiaost
150g smält vit blockchoklad
50g flytandemargarin
flytande honung
några droppar blå hushållsfärg
100g kokos
knappt 1 msk blå hushållsfärg
1 pkt Mentos, mintkarameller
Mörk choklad
Maryland cookies

Så här gör man:
Smält smöret och sätt på ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke. Blanda det smälta smöret, mjölken och äggen i en annan bunke. Det är viktigt att man inte vispar!
Häll ner smörblandningen i den torra blandningen och blanda.
Skeda upp blandningen i muffinsformar till 3/4 delar.
Stoppa muffinsarna i ugnen i 30 min.
Medan muffinsarna svalnar ska man smälta chokladen. Klicka chokladen med hjälp av en tandpetare på mentosen så det ser ut som ögon. Skär maryland cookies i halvor. Häll kokosen och 1 msk blå hushållsfärg i en påse och blanda och häll ut i en djup skål.
Blanda sist till frostingen genom att smälta den vita chokladen och blanda den sedan med philadelphiaosten, flytande margarin, lite honung och några droppar hushållsfärg.
Bred på frostingen med en slickepott. Doppa muffinsen i kokosblandningen.
Skär ett snitt i nedre delen av muffinsen och lägg i en halv kaka.
Lägg sist på mentos med hjälp av att doppa den i lite vit smält choklad innan du lägger den på muffinsarna.
Tada, "Me want COOKIES"
Födelsedagspresent
En av mina närmsta vänner fyllde år den 11/11 och jag och min sambo åkte till henne den 13/11 och överraskade henne


Hon fick prenermation på hembakat i den fina lila lådan och en cookie in jar som jag hade fixat.

2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl ljus muscovadosocker
4 dl havregryn
1 dl hasselnötter
1 dl mörka chokladknappar
Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll i mjölblandningen längst ner i burken och platta till. Häll i muscovadosockret i och platta till. Man plattar till för att lagrerna inte ska flyttas runt. Häll sedan i havregrynen. Hacka hasselnötterna och häll i och lägg övert chokladknapparna.
Jag band det röda presentsnöret runt som jag visade i tisdags och satte på en lapp där det stod hur hon skulle göra för att kunna baka ut cookies.
Jag band det röda presentsnöret runt som jag visade i tisdags och satte på en lapp där det stod hur hon skulle göra för att kunna baka ut cookies.

På lappen står det:
200 grader.
Tillsätt:
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
Så här gör du:
Rör ner smör och äggen mjukt i en bunke. Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma degen till stora kulor och lägg på plåt. Platta till med handen och grädda i 12-15 min.
Apelsinpumpa

gjorde denna söta halloweenpumpaapelsinen till halloweenfikat!
Jag skar ut ögon, mun och lock med hjälp av en liten kniv och tömde ut innehållet genom att skära runt med en stor sked. Fyllde sedan med nonstop - tänk på att låta apelsinen torka redigt innan du lägger i nonstopen!
Presentsnöre

Köpt detta fina presentsnöre på åhlens. Perfekt för julklapparna!
Kycklingbullar med halloumisallad
Detta recept har jag tagit från boken 6 kilo på 6 veckor
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
0,5 dl färsk basilika
4 soltorkade tomatare
500g kycklingfärs
0,5 dl grädde
0,5 dl parmesan
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 pkt halloumi
2 tsk olivolja
4 körsbärstomater
50g blandad sallad
2 msk pumpakärnor

Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
0,5 dl färsk basilika
4 soltorkade tomatare
500g kycklingfärs
0,5 dl grädde
0,5 dl parmesan
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 pkt halloumi
2 tsk olivolja
4 körsbärstomater
50g blandad sallad
2 msk pumpakärnor

Såhär gör man:
Hacka vitlöken, basilikan och soltorkade tomaterna. Blanda detta tillsammans med kycklingfärsen, grädde och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till bollar och hetta upp en stekpanna med smöret. Stek kycklingbullarna på medelsvärme tills bullarna har fått färg och är genomstekta.
Hacka vitlöken, basilikan och soltorkade tomaterna. Blanda detta tillsammans med kycklingfärsen, grädde och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till bollar och hetta upp en stekpanna med smöret. Stek kycklingbullarna på medelsvärme tills bullarna har fått färg och är genomstekta.
Skär halloumin i skivor och stekt det i en upphettad stekpanna med olivolja. Skär tomaterna i halvor. Lägg salladen på tallrikar och bred tomaterna över. Lägg på halloumin, kycklingbullarna och strö över pumpakärnor.
Halloweenfika
Även i år hade jag halloweenbak! Här ser ni alla bakverken tillsammans!


Det är spökkakor, bencakepops och cookiemonstersmuffins, de kommer snart på bloggen, här är en tjuvtitt på vad som ska kommas!
Nybakat till frukost!

Hade mysfrukost idag, söndag till ära!
Bakade scones och plocka fram alla marmelader, philadelphia och ostar som jag hittade!
Receptet har jag tagit från vår kokbok och anpassat för två.

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
0,5 dl flytande smör
1,5 dl mjölk
Gör så här:
Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll i smöret och mjölk och blanda.
Gör bollar av degen och lägg på en bakpappersklädd plåt och platta med handen. Skär ett kryss med en kniv och nagga med gaffeln.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 min.
Servera direkt!
Tillbaka
Det var längesen ni såg mig nu, det vet jag. Gud vad tråkigt :(
Jag har hunnit baka, laga mat, köpa lite saker och pyssla men dels så bråka bildformatet med mig och jag har haft mycket att göra men lägger upp grejerna nu. Så det är inte jag som är galen som lägger ut jättegamla saker nu haha ;)

Jag har hunnit baka, laga mat, köpa lite saker och pyssla men dels så bråka bildformatet med mig och jag har haft mycket att göra men lägger upp grejerna nu. Så det är inte jag som är galen som lägger ut jättegamla saker nu haha ;)

Här ser ni ett av mina halloweenbak, spännande va?