Inbakat bröd

Till kräftskivan jag hade början av augusti hade jag bakat ett inbakat bröd. Receptet kom från hembakat 4/12
 
Ingredienser
25 g jäst
4 dl mjölk
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
2 dl durumvetemjöl
5-6 dl vetemjöl

200 g rökt skinka
ca 75 g soltorkade tomater
200g mozzarella
 
Såhär gör man:
Börja med att smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken och blanda för att lösa upp jästen. Tillsätt olivoljan, honung, salt och durumvetemjölet. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet. Knåda ihop till en smidig deg.
Lägg en bakduk över degen och låt jäsa i 45 min.
Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakord. Täck degen med skinka, lägg på soltorkade tomaterna och smula sedan mozzarellan över.
Rulla ihop degen från långsidan. Forma till en krans och var noga med att fästa ihop ändarna så det blir snyggt men även för att det inte ska flyta ut när det gräddas i ugnen.
Lägg över bakduken igen och låt jäsa i 30 min på en plåt med bakplåtspapper. Sätt på ugnen på 225 grader.
Sätt in brödet mitt i ugnen och sänk även värmen till 200 grader.
Grädda brödet i cirka 20-28 min.
Svalna sedan på galler.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0