Pumpa
Denna söta och lilla pumpa köpte jag på torget för 25 kronor.
Skar ut med en vanlig kökskniv och placerade den på ballkongen med ett ljus i!



Halloweenfika
Igår var några av våra vänner över hemma och blev bjudna på halloweenfika!
De fina cakepopsen, spindlarna och muffinsen serverades!
Jag placerade dem på två kakfat jag äger (det rosa kommer komma med i ett senare inlägg och glasfatet är ett arvgods från min mormors syster).
De blev uppskattade och gästerna hade inte förväntat sig detta utseende på kakorna heller!
Mycket uppskattad tillställning och ett trevligt sätt att fira halloween på, och ett utmärkt tillfälle för mig att få baka kakor!

Hallowenmuffins
Det sista i halloweenbaket var ett par morotsmuffins med härlig halloweenorange glasyr!
Jag har kombinerat två recept, muffinsarna är från coop och glasyren är från litenkakalycklig.
Jag har kombinerat två recept, muffinsarna är från coop och glasyren är från litenkakalycklig.
Som vanligt med lite modifikation från mig själv!
Ingredienser
1,5 stor morot
1 pressad apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl solrosolja
Glasyr
250 g florsocker
ca 80 g rumsvarmt smör
1/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Gul karamellfärg
Röd karamellfärg
Så här gör man
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg i muffinsformarna på en plåt.
Skala och finriv morötterna och pressa apelsinen över. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja, morötterna och apelsinsaften och rör sedan ner mjölblandningen.
Lägg i smeten i formarna och stoppa i mitten i ugnen i cirka 20 min.
Rör ihop florsockret och smöret. Häll i vaniljsocker och sedan mjölken. Rör runt tills den blir fluffig och häll i lite gul karamellfärg i taget, för att få lite mer orangefärg så hällde jag även i en droppe röd färg.

Halloweenformar
På kakburkens butik köpte jag även dessa fina halloweenformar för 29 kr
Ni kommer i veckan få se vad jag har gjort för fint med dem!

Halloween cake pops
Nu kommer nästa halloween kaka som jag har gjort!
Receptet är taget från hembakat 5/12 som vanligt med mina ändringar!
Ingredienser
1 paket Ballerina mintchokladca 50 g philadelphiaost
Garnering
100g mörk choklad
Strössel (Jag använde benknotor från kakburken)
Klubbpinnar
Så här gör man:
Krossa ballerinakakorna i en matberedare så det blir endast smulor och bland ner philadelphiaosten så det blir en krämig smet.
Rulla degen till bollar, de får inte bli för stora så att de trillar av klubborna. Lägg i fatet i frysen i ca en halvtimme. Ta ur dem och smält chokladen i micron. Doppa pinnen i choklad och stoppa i den i en boll och doppa sedan hela bollen i chokladen och strö på strössel. Jag tog en benknota i taget så det inte skulle bli för mycket på samma ställe!

spindlar
Halloween är på intågande och jag har till det bakat fina och läskiga spindlar.
Dessa spindlar har jag tagit från hembakat 6/2012
Som vanligt har jag följt receptet för det mesta med lite små ändringar och tips från mig!
Ingredienser
8 dl havregryn
2 dl strösocker
1 dl kokos
0,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
200 g rumsvarmt smör
2 msk kaffe
0,5 dl mjölk
Garnering
200g mörk choklad
Strössel
4 lakritssnurror
vita chokladdroppar
Såhär gör man:
Blanda havregryn, socker, kokos, vaniljsocker och kakao. Finfördela smöret bland ingredienserna och tillsätt sedan kaffe och mjölk. Blanda smeten i matberedaren tills smeten bli kladdig.
Ställ in skålen i kylen cirka 30 min. Ta ur dem och rulla till bollar och ställ in bollarna i frysen i ca 30 min.
Smält chokladen i micron och ta fram en tandpetare. Doppa spetsen i chokladen och gör små prickar på chokladdropparna så det ser ut som ögon. Dela snurrorna så det blir spindelben.
Doppa bollarna i chokladen och placera dem på ett fat, jag brukar sätta aluminiumfolie på fatet så fastnar de inte lika lätt. Sätt fast sex remmar så det blir ben och två ögon. Strö över lite strössel med hjälp av en sked så det ser ut som lite hår!

Strössel
Halloween är på gång!
Var förra veckan på kakburkens butik i järfälla, fanns mycket man ville köpa där!
Kom hem med detta fina benströssel, vad de ska användas till får ni snart se!
De är er för 67 kr på kakburken eller i deras butik i järfälla.
De är er för 67 kr på kakburken eller i deras butik i järfälla.

Premie
Med sex nummer fick jag två fina röhnish skålar och en fiskars kniv!
Fick hem dem i veckan och är mycket glad!

Spenatsoppa
Jag har nyligen köpt "Hälsokokboken" från Ica bokförlag, vilket är en fantastisk kokbok enligt mig.
I veckan gjorde jag en jättegod spenatsoppa från den boken och tänkte dela med mig här:
Ingredienser
1 dl grädde
1 liter hönsbuljong
325g fryst spenat
lite riven muskot
salt
vitpeppar
1 ägg per person
Så här gjorde jag:
Jag kokade upp en liter vatten och när det har börjat koka la jag i två tärningar hönsbuljong och när det såg utblandat i hällde jag i grädden och lät det koka. Sedan la jag i spenaten.
När det har kokat lite rivde jag lite muskot rätt över och la i salt och peppar. Lät soppan koka i tio min samtidigt som jag kokade ägg i en separat kastrull. Jag delade äggen i halvor och serverade dem på ett fat brevid som vi la i soppan när vi åt!

Nyshoppat
Har shoppat mycket nu på sistonde, men jag är så julinspirerad!
Har börjat med julkorten, som ni för övrigt ska få i en julkalender i december, och har därför köpt lite nya klistermärken.

Ett ark med silver God Jul och ett ark med tomtar och paket som står utåt! Båda är inhandlade på panduro och jag minns inte priset just nu!
Dekorationsglasyr
Även köpt dekorationsglasyr. Har köpt denna på Hemköp, finns antagligen i de flesta mataffärer!
Tänkte använda det till halloweenbaket!

Strössel 2
Köpt denna fina strösselburk, den tänkte jag använda till julbaket sedan!
Min vän hade detta när hon gjorde cupcakes nu när vi hade storbak!

Havrebullar med gräslök
Ingredienser
3 dl havregryn
3 dl mjölk
1,5 msk solrosolja
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 tsk strösocker
1 dl finklippt gräslök
Mjölk till pensling.
Såhär gör man:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg havregrynen, mjölken och olja i en skål och låt det svälla i 5 min.
Blanda mjölet, bakpulver, salt, socker och gräslök och vänd ner det i den andra skålen och arbeta ihop en deg.
Dela degen och rulla till bullar som du sedan lägger på en plåt. Pensla bröden med mjölk och grädda dem i nedre delen av ugnen i 12-15 min.

Morotsbullar
Det här är ett jättegott recept som jag har från Hembakat 5/2012.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
3/4 msk salt
2 msk olja
1 msk honung
2 dl rivna morötter
1,5 dl solrosfrö
12-15 dl vetemjöl
Såhär gör man:
Sätt på ugnen 200 grader.
Börja med att smula jästen i en bunke och häll vattnet över jästen så det löses upp.
Tillsätt salt, olja och honung. Lägg sedan i morötterna och solrosfröna.
Häll i mjölet och arbeta ihop till en smedig deg och lägg en duk över och låt det jäsa i ca 40 min.
Ta upp degen och formar den till bollar. Låt dem jäsa under en duk ytterligare 40 min.
Pensla bullarna med vatten och grädda dem mitt i ugnen i 15 min.

Strössel
Inför förra helgens bak köpte jag detta fina strössel på Panduro. De kostar 49 kr var och det ena är små rosa kulor och det andra är rosa och vita hjärtan!

Ett tips att sätta på dem på cake pops är att lägga dem på en tallrik och sedan ta upp strössel med en sked och strössla över bollarna! På Cupcakes så la jag i handen och hällde lätt över!
Bakhyllan
Detta är min bakhylla!

Inköp
Ska snart börja med julkortspysslet (Detta kommer bli en julkalender sedan, rekommenderas att följa om du vill få inspiration) och har handlat inför detta på panduro för att komplettera det jag redan har.

Ett nytt limpaket för de mindre sakerna, bjällror, en svart skrivpenna,dubbelvikta kort i isblått, rött och vitt samt vit kartongpapper
Tidning
Jag älskar tidningen hembakat, se mina tidigare bakningsinlägg.
Här är det senaste numret. Denna tidning ger bra bakinspiration och har många bra recept! Jag prenumenerar på ett helår för 299 kr (plus porto så blir 319 kr)

Höstblommor
Hösten är på väg och jag kände mig sugen att göra en höstblomgrupp med halloween inspiration till balkongen!

Jag promenerade ner till plantagen och köpte lite nya blommor, ett fat som vatten kan trilla ner på (29kr) och minipumpor (79kr)
Jag använde mig av en gammal gul korg som jag inte är så rädd om och har plastfolie i så att vattnet inte ska rinna ut, och ett fat under om vattnet ändå rinner ut. Jag har använde mig av en kålblomma, silverranka och gubgröna. (Jag kan minnas fel på namnen) och så har jag placerat små minipumpor överallt.
studentkort
Fortsätter med min väns studentkort

På den här tiden klistrade jag bilder och bakgrunder med vanligt lim och använde mig av häftkuddar till sakerna och lim när de inte kunde användas. Idag använder jag starkare lim och häftkuddar till de saker som jag vill ska stå ut.

på höger sida har jag ett ljusblått scrapbookpapper. Jag har klistrat på två bilder som utmärker hennes fula miner.
I ena hörnet har jag satt dit en brun lapp med förtryckta texten "Memories" där jag har skrivit en liten histora om våra fula poser. Jag har klistrat dit två silverblommor samt en vit och en grönprickig blomma med en röd sten i. Jag har gamla klistermärken man har kunnat köpa på akademibokhandeln och den jag har använt mig av är en pratbubbla "Ful men rik". Jag har använt mig av ett genomskinligt band med rosa hjärtan som jag har gjort en rosett av.
Cake pops
Jag bakade även cake pops i söndags.
Receptet tog jag från Hemlagat nr 5/2012
Jag gjorde efter receptetet men hade andra kakor såhär gjorde jag:
Cakepops
Det räckte för 16 stycken
Ingredienser
1 pkt ballerinakakor marängswiss
50 g philadelphiaost
200 g vit choklad
200 g mörk choklad
strössel
klubbpinnar
Så här gjorde jag:
Krossa kakorna i matberedaren så det bara blir smulor.
Blanda sedan i philadelphiaosten så det blir en mjuk smet med fast konsistens.
Rulla degen så det blir bollar, ungefär lika stor som en femkrona så de inte blir för tunga för pinnarna.
Lägg bollarna i frysen i 30 min.
När du tar ut dem så kan du smälta den vita chokladen i micron. Doppa pinnen i liten choklad och placera den i bollen. Måla på vit choklad på bollarna och strössla på strösslet. Jag la sedan på bollarna på ett fat med aluminiumfolie. Hembakat ansåg att 200g vit choklad skulle räcka till 20 cake pops, men det räckte inte till till 16, och då gjorde jag både små och så stora som en femkrona, jag har endast mörk choklad hemma så provade det istället på de resterande cake popsen.

Nya saker!
Har köpt en ny bricka från Hemtex som kostar 199:-. Det är en stor modell som det står "Enjoy" på och jag har tänkt att ha den till våra storfrukostar på helgerna och när vi börjar gå ut på balkongen igen!

Sedan vet ni att jag älskar att baka och jag gillar dem här små pajformerna för jag tycker det känns så mysigt att sitta och äta en varsin liten minipaj när man har gäster och så. Jag tyckte både de vita och rosa var fina så jag köpte faktiskt fyra vita och fyra rosa och de kostade 29kr på Lagerhouse.
Cupcakes
Igår bakade jag och min vän cupcakes.
Jag tog ett recept från "a piece of cake" av Leila Lindholm.
Jag lägger upp receptet här, jag lägger upp ingredienser och sånt jag har använt, men annars är det exakt samma som hennes!
Chocolate cupcakes
Detta recept räckte för 21 cupcakes då jag la dem i vanliga muffinsformer! Glasyren räckte dock bara för 14 cupcakes
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl ströscoker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad
till frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel
Så här gjorde jag:
Jag startade med att sätta på ugnen på 175 grader. Jag vispade äggen, strösocker och vaniljsocker och det skulle bli vitt och pösigt.
När jag var klar med vispningen så smälte jag smöret och när det hade smällt hällde jag i gräddfilen och kaffet och blandade. Hällde sedan ner äggsmeten.
Blanda sedan vetemjöl, kakaon, bakpulver och saltet och efter det hällde jag i smeten i mjölblandningen.
Jag smälte chokladen i micron och blandade ner det i smeten. Jag fyllde formarna med cirka 2/3 smet och gräddade i mitten på ugnen i 15 minuter.
Tog ut dem och lät dem svalna medan jag gjorde frosting.

Frostingen så rörde jag smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost. När det har blivit krämigt hällde jag i kaffet och blandade. Sedan duttade jag på frosting på cupcakesen och la på lite strössel.

Ang. recepten
Jag vill vara noga med att jag har tagit de flesta recepten någonstans, men jag berättar alltid vart jag har tagit dem och jag skriver alltid ner med egna ord här på plocken.
Om du tar recepten härifrån hoppas jag att du gör samma sak!
Jag använder mig alltid av egna bilder och räknar med att om du tar dem så länkar du till mig och berättar att jag har tagit bilden

bakdag
Jag och min vän hade igår en cupcakebakningsdag!

Vi gick runt i många affärer innan för att handla ingredienser.

Det var bland annat smör, vispgrädde, mandelmjöl, kokosflingor, mörk choklad, philadelphiaost, ägg, kokosmjölk, gräddfil, blå karamellfärg, fiberhusk, surix (skrev jag rätt, är ett sockerslag för lchf) och förlåt om jag glömde skriva upp något! Gurkan är till middagen och strössel har jag köpt tidigare på panduro liksom klubbpinnarna som jag tidigare har köpt på Mique.

här är resultatet. Cupcakes närmast har jag gjort, recept kommer senare idag, cupcakes bakom har min vän gjort och cake pops längst bak har jag gjort, recept kommer imorgon!

Här kommer en närmare titt på min väns lchf cupcakes, det kommer tyvärr inget recept på bloggen sen!